MAPS Perak

5 Perkara Menarik Tentang Movie Animation Park Studio

Movie Animation Park Studios ( MAPS) telah menjadi salah satu tempat menarik di Ipoh Perak. Kepada yang tidak tahu mengenai maklumat ini , saya akan berikan maklumat penting yang anda perlu tahu mengenai MAPS melalui perkngsian kali ini.

Untuk pengetahuan pembaca, pada 27hb hingga 28hb Februari 2016, Movie Animation Park Studios (MAPS) telah mengadakan MAPS My Dream Carnival yang diadakan di tapak MAPS yang terletak di Meru Persiaran Meru Raya 3, Bandar Meru Raya ipoh.

MAPS menawarkan promotion pre-opening kepada yang sesiapa yang ingin dapatkan pass masuk ke MAPS. Paling menarik promosi waktu itu adalah pass tahunan yang sangat menjimatkan.

MAPS My Dream Carnival

Setakat maklumat yang diperolehi, kepada yang telah terlepas untuk mendapatkan pass tahunan, sekarang mereka tidak lagi mengeluarkan pass tahunan untuk masuk ke Movie Animation Park Studios

Melalui perkongsian kali ini, saya ingin kongsikan beberapa maklumat yang mugkin berguna kepada anda yang bercadang untuk ke Movie Animation Park Studios Ipoh Perak. 

5 Perkara Menarik Movie Animation Park Studios Yang Anda Perlu Tahu Adalah.

1. Mempunyai 6 Theme Zone  Yang Menarik untuk di Kunjungi.

 

2. Tempat Menarik di Sekitar Movie Animation Park Studios

 

3. Harga Tiket Maps Perak

Berdasarkan maklumat terkini harga untuk pemegang Mykad akan dapat promosi daripada harga sebenar. Sila Rujuk gambar dibawah untuk maklumat lanjut.

Harga Tiket Maps Perak 

Saya cadangkan anda mendapatkan tiket secara online bagi mengelakkan anda perlu beratur panjang ketika masuk ke MAPS Perak nanti. Untuk pengetahuan anda juga, jika anda membeli tiket secara online lebih murah berbanding harga walk in iaitu :

Dewasa RM 148 manakala kanak-kanak RM 117.

Untuk membeli tiket secara online anda perlu layari laman web ini : https://ticketing.mapsperak.com/

4. Perjalanan untuk ke Movie Animation Park Studios.

Alamat Lokasi untuk ke Movie Animation Park Studios adalah :

Persiaran Meru Raya 3, Bandar Meru Raya 3, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia.

Anda boleh tekan Direction untuk google menunjukkan jarak perjalanan dari tempat anda ke lokasi MAPS Perak.

Jika anda tidak berminat untuk menaiki kenderaan sendiri, saya cadangan naik perkhidmatan keretaapi ETS dari destinasi anda ke Ipoh dan lepas itu dari stesen keretapi Ipoh ke MAPS Perak dah tidak jauh lagi.

dari stesen keretapi perak ke MAPS Perak

 

5. Apa kata mereka yang dah pergi ke soft-launching  Movie Animation Park Studios Ipoh Perak.

 

Itu sahaja yang dapat dikongsikan oleh saya dalam perkongsian kali ini. Harap sedikit sebanyak maklumat ini dapat membantu anda untuk melihat gambaran mengenai MAPS Perak ini. Artikel ini dikeluarkan adalah tujuan untuk rujukan bersama. Harap jika anda boleh kongsikan maklumat ini juga jika anda berminat. 

Jika anda rancang untuk mencari penginapan yang sesuai untuk berdekatan dengan MAPS Perak saya cadangkan anda untuk rujuk perkongsian sebelum ini di sini [ Cara cari Hotel Bajet ]. Perkongsian lepas saya kongsikan bagaimana hendak cari penginapan bajet dan murah di Cameron Highland, strategi yang sama anda boleh gunakan juga untuk mendapatkan hotel berdekatan MAPS Perak ini.

(Visited 990 times, 1 visits today)

Hidden Content

2 thoughts on “<thrive_headline click tho-post-650 tho-test-2>5 Perkara Menarik Tentang Movie Animation Park Studio</thrive_headline>”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Scroll to Top