Cara Mudah Beli Tiket Bas Online Menggunakan ETicketing.my

Anda sedang beli tiket bas online tetapi tidak tahu caranya atau tidak yakin betul ke boleh beli tiket bas secara online tanpa perlu beratur panjang.

Sebenarnya anda berada di laman yang betul dan tepat. Zaman serba modern ini, kalau kita tidak percaya kepada teknologi amatlah rugi kerana zaman dahulu dari pengalaman saya, kalau nak semak jadual bus waktu bila mereka bertolak, saya kene pergi ke kaunter bus bertanya kepada mereka jadual perjalanan bus dan kene  pergi satu-satu.

Kini zaman serba canggih, tanpa perlu beratur panjang anda sudah boleh lihat secara terus melalui handphone anda atau depan komputer anda sendiri, maklumat mengenai perjalanan jadual bus dan anda boleh membuat pilihan mengikut keselesaan dan bajet yang anda ada.

Perkhidmatan beli tiket bas online yang saya nak perkenalkan untuk artikel kali ini adalah membeli tiket bas online dengan menggunakan ETicketing.my. Bagi saya sangat mudah untuk pertama fahami cara membeli tiket online menggunakan ETicketing.my.

Di bawah saya sertakan kepada anda langkah-langkah untuk beli tiket bas online dengan menggunakan ETicketing.my.

Sila klik Tutorial di bawah untuk melihat cara beli tiket bas online. Jika anda terlepas step anda boleh tekan “pause” pada tutorial di bawah.

CARA BELI TIKET BAS ONLINE

Macam mana? Senang bukan tutorial yang saya kongsikan melalui artikel ini. Tempahan melalui sistem beli tiket bas online menggunakan ETicketing.my mudah dan selamat.

Jika anda tidak berminat untuk tempahan melalui website, sistem beli tiket bas online ini juga boleh di dapati melalui aplikasi mobile. Sila klik banner di bawah jika anda ingin install menggunakan playstore.

aplikasi tiket bas online
APLIKASI MOBILE TIKET BAS ONLINE

Sila klik “install” jika anda ingin membuat tempahan beli tiket bas online menggunakan aplikasi mobile.

Selain perkhidmatan beli tiket bas online, anda  juga boleh beli tiket online untuk beberapa destinasi pilihan antaranya adalah seperti sunway lagoon,  Aquaria KLCC, Universal Studio Singapore, Lost world tambun.

Banyak juga kemudahan yang di sediakan oleh sistem ETicketing.my untuk pengguna yang suka membeli online.

Lepas ini tiada alasan untuk tidak tahu plan dan membuat perancangan yang rapi sebelum memulakan perjalanan menggunakan bus atau merancang pergi ke destinasi pilihan.

Itu sahaja perkongsian kali ini mengenai cara beli tiket bas online. Semoga artikel ini memudahkan anda untuk membeli tiket bas secara online tanpa perlu beratur ke kaunter.

UNTUK TEMPAHAN SILA KLIK LINK DI BAWAH UNTUK KE LAMAN BELI TIKET BAS ONLINE

aplikasi tiket bas online

Jika anda berminat untuk bercuti di Melaka, Sila klik link di ini >> 5 Tempat Penginapan Menarik Di Melaka Anda Patut Cuba

(Visited 1,309 times, 2 visits today)

Mohd Rawi Bin Othman

Jom Subscribe Newsletter

SUBSCRIBE Newsletter dari Blog MohdRawi.Com & anda tidak akan terlepas maklumat dari saya. Selain itu, Bonus percuma untuk dapat ilmu pemasaran online secara percuma serta cara ilmu buat duit online.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

4 thoughts on “Cara Mudah Beli Tiket Bas Online Menggunakan ETicketing.my”

  1. Pingback: Cara Beli Ticket Bas Online Terkini | MohdRawi.Com

  2. Pingback: SEO contest - Eticketing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top