Jimat Elektrik-Mohdrawi.com

5 Teknik Berkesan Untuk Jimat Elektrik

Anda berminat hendak mengetahui mengenai teknik berkesan untuk jimat elektrik? Jom dapatkan tips di sini..

Setelah pihak berkuasa mengumumkan tarif elektrik naik baru terasa bahawa perbelanjaan isi rumah makin meningkat dari masa ke semasa. Kalau kita tidak di dedahkan dengan teknik berkesan untuk jimat elektrik pasti anda akan teruskan juga perbelanjaan bulanan anda yang tinggi.

Maka kita perlukan penjimatan sebaik mungkin yang boleh kita lakukan supaya perbelanjaan untuk membayar bil elektrik anda dapat di kurangkan.

Antara tips secara logik yang dapat saya kongsikan di sini adalah: 

# Teknik Jimat Elektrik 1

– Tutup semua suis peralatan elektrik yang tidak di gunakan dan pastikan peralatan elektrik anda tidak berada dalam ke adaan mode standby kerana dalam mode ini elektrik masih berfungsi untuk menggunakan elektrik.

# Teknik Jimat Elektrik 2

– Ada bagusnya jika anda tidak menggunakan ” Aircond” iaitu penyaman udara kerana ” Aircond” boleh menyebabkan pertambahan bil elektrik anda.

# Teknik Jimat Elektrik 3

-Menggunakan lampu ” Energy Saving” di rumah anda supaya anda boleh jimatkan beberapa peratus penggunaan elektrik di rumah. Walaupun lampu ” Energy Saving” ini agak mahal sedikit tapi untuk jangka masa panjang sangat membantu.

# Teknik Jimat Elektrik 4

– Menggunakan Alat penjimat elektrik jika ianya terbukti berkesan dan pastikan ianya sah dan selamat di sisi undang-undang.

# Teknik Jimat Elektrik 5

– Pastikan anda semak bil elektrik anda dari masa ke semasa adakah ianya konsistent atau makin naik. Gunakan cara bijak dalam menggunakan alatan elektrik dan dapatkan panduan yang betul menjimatkan elektrik.

Jika anda berminat untuk kurangkan 10% hingga 40 % dari bil eleltrik anda, saya kongsikan panduan Jimat Elektrik di bawah. Kenapa anda tidak boleh melaburkan sejumlah wang untuk panduan ini sedangkan anda boleh menjimat kan wang anda sehingga beribu-ribu ringgit setiap tahun.. Klik Banner di bawah:

(Visited 761 times, 1 visits today)

Hidden Content

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top