Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/rawicone/public_html/mohdrawi.com/wp-includes/wp-db.php on line 1578
3 Bisnes Mudah Dan Untung | MohdRawi.Com

3 Bisnes Mudah Dan Menguntungkan

Hari ini saya berminat untuk kongsikan beberapa model bisnes mudah dan menguntungkan kalau betul dengan strategi dan caranya. Pasti anda tercari-cari apakah bisnes yang mudah dan untung boleh kira lebih dari 100 %.

Ramai orang terlepas pandang dengan beberapa model bisnes seperti ini kerana walaupun Nampak macam simple tapi dah ramai yang Berjaya menimba ilmu ini dan secara tak langsung menjalankan bisnes dengan cara mudah dan boleh menjana pendapatan yang lumayan.

Kali ini saya kongsikan antara 3 bisnes model mudah dan untung sehingga lebih 100%. Jika anda masih baru dalam bisnes ini, saya sarankan anda membeli panduan bisnes ini dan belajar dari pengalaman orang lain.

Kenapa kita perlu “try and error” dari pengalaman sendiri dan akhirnya menanggung kerugian lebih dari seperti yang di jangkakan.

Apa pon setiap bisnes anda nak jalankan, pertama anda perlu buat analisis bisnes dahulu dari segi potensi pasaran dan permintaan dan apakah kos yang terlibat jika menjalankan bisnes ini dan jangan lupa daftar bisnes anda di SSM.

Sebelum ini saya ada kongsikan beberapa idea perniagaan yang anda boleh lihat:

  1. 4 Idea Bisnes Dari Rumah 

  2. 5 Idea Bisnes Yang Menguntungkan Melalui Internet

  3. 4 Lubuk Perniagaan Online Tanpa Modal

Berikut 3 Bisnes Mudah dan Untung yang anda boleh cuba. Antaranya adalah :

Tahukah anda kalau nak di bandingkan dengan bisnes yang lain, bisnes ini anda perlu keluarkan sedikit modal dan perlu tahu cara macam mana cara bisnes borong barang china di Malaysia.

Anda hanya perlu tahu di mana lubuk anda boleh beli barang dari china dengan harga sangat murah dan menjualnya sehingga lebih dari 100 %.

Kaedah pemasaran anda boleh pasarkan produk yang anda beli itu di laman ecommerce Malaysia seperti lazada, lelong.com.my, mudah.my zalora dan 11 street dan banyak lagi.

Tapi ada beberapa perkara yang anda perlu diingatkan jika membeli barang china, ada banyak perkara anda perlu diingatkan supaya anda tidak di tipu.

Jika anda mempunyai modal sedikit dan ingin serius berniaga barangan china ini saya cadangkan anda membeli panduan ini , kerana ianya saya rasakan lengkap dan mudah diikuti.

Saya pon sekarang kalau beli barang baby seperti baju, dan lain-lain saya banyak beli dari china jauh lebih murah kalau nak dibandingkan beli di Malaysia Cuma penghantarannya agak lambat la.

Klik link ini untuk ke laman panduan itu. [ Panduan Borong Barang China ]

  • Bisnes Air Balang

Bisnes Air Balang ni sangat special dan mudah nak mula. Hanya tahu cara buat air yang sedap dan Nampak menarik serta unik dari orang lain, baru boleh “Win” hati pelanggan yang ingin mencubanya.

Bisnes-Air-Balang-Ramadhan

Ramadhan bakal menjelma lagi bulan depan. Apakah persiapan kita sebagai minda bisnes ? tak kan lah anda tidak ambil peluang mencari peluang berniaga betul tak ?

Antara Jus Air Balang menjadi pilihan orang ramai adalah seperti.

  • Jus Mangga Air Balang
  • Jus Tembikai Air Balang
  • Jus Carrot Susu Air Balang
  • Jus Asam Boi dan Limau Kasturi Air Balang
  • Jus Air Jagung Air Balang
  • Jus Air Mata Kucing Air Balang
  • Air Kelapa

So saya cadangkan anda boleh rujuk panduan bisnes air balang ini di sini [ Klik Sini ]

Dah ramai orang Berjaya memulakan bisnes air balang lepas dapatkan panduan ini. Dengan pelaburan sedikit tapi mampu memberikan pulangan berganda.

Ramai tak menyangka bisnes ni nampak biasa tapi boleh memberikan pulangan yang lumayan kepada mereka yang mencuba bisnes ini. Bisnes aiskrim ini anda boleh jalankan setiap hujung minggu iaitu secara part time. Cuma kene kreatif la, macam mana nak dapatkan pelanggan untuk bisnes ini.

Saya nak kongsikan satu panduan rahsia bisnes aiskrim ini yang di tulis oleh Afiq Rusly, beliau merupakan anak kepada Jutawan Senyap Chef Li.

Beliau bukan sahaja menjual panduan ini tetapi juga mereka ada yang dah pernah mendapatkan buku ini bakal mengikuti kelas yang di anjurkan oleh beliau secara praktikal mengenai bisnes aiskrim.

Anda boleh mendapatkan panduan ini melalui link ini [ Klik Sini ]

Setakat ini 3 sahaja idea bisnes mudah dan menguntungkan yang dapat saya kongsikan kepada anda untuk kali ini. Harap ianya memberikan gambaran kepada anda untuk menjana pendapatan sama ada secara part time atau full time.

Harap anda boleh kongsikan post ini dan sebarkan kepada mana-mana rakan anda atau saudara anda di facebook, Instagram,  dan sebagainya.

Dan jangan lupa komen di ruangan bawah jika anda ada sebarang pendapat dan pandangan.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Klik Button ini untuk Follow =>

9 Comments

  1. RAIHANAH AHMAD April 10, 2017
  2. Hero Borneo May 3, 2017
    • Mohd Rawi Othman May 3, 2017
  3. Syakilla Azam July 24, 2017
    • Mohd Rawi Othman July 24, 2017
  4. Naimah Wahab August 4, 2017
    • Mohd Rawi Othman August 4, 2017
  5. Rose Face Serum Zeeta August 19, 2017
    • Mohd Rawi Othman August 19, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge

Anda Minat  
Nak Jana Penpadatan Sampingan ?

Sila Isikan Maklumat Anda Di Bawah: 

arrow-circle-o-down