perniagaan yang menguntungkan

5 Idea Perniagaan yang Menguntungkan Melalui Internet

Pasti kepada yang baru ingin memulakan perniagaan pasti tercari-cari idea perniagaan yang menguntungkan melalui internet.Semestinya kita tahu 9/10 rezeki datangnya melalui perniagaan.Tidak semestinya perniagaan kita yang kita lakukan itu bakal mendapat keuntungan yang cepat, anda perlu berusaha yang terbaik untuk mendapatkan keuntungan yang di idamkan.

Kepada anda yang baru berjinak-jinak dalam perniagaan internet ini dan tidak mempunyai modal yang banyak, saya cadangkan anda boleh membaca post saya yang lepas iaitu 3 Idea Bisnes Online Tanpa Modal 2015 insyallah sementara anda berminat untuk kumpul modal, ilmu yang saya kongsikan melalui post itu bakal membantu anda jika anda lakukan secara serius.

Antara Formula Rahsia perniagaan yang telah didedahkan oleh otai-otai perniagan adalah:

Kekurangan/kelemahan pelanggan = Peluang perniagaan

Sebagai contoh jika anda perhatikan di internet apa keperluan yang peniaga perlukan tapi mereka tidak mempunyai masa untuk mereka buat atau siapkan.

Contoh peniaga A baru sahaja ingin memasarkan perniagaan secara online tapi tidak mempunyai kepakaran  “design” , ini merupakan peluang perniagaan kepada designer untuk membantu peniaga A.

Banyak lagi contoh sebenarnya. Cuba anda fikirkan…

Antara 5 idea perniagaan yang mengutungkan adalah:

1) Bisnes Fotografi

Sekarang ini adalah menjadi satu keperluan kepada perniaga online yang membuat perniagaan melibatkan produk dan perkhidmatan.Kebanyakkannya mereka menggunakan perkhidmatan “photographer” untuk pemasaran.

Selain itu, khidmat fotografi ini juga sangat diperlukan oleh mereka yang ingin berkahwin dan mencari perkhidmatan fotografi yang mempunyai harga terbaik dan berkualiti…

Kepada yang berminat ingin memulakan perniagaan ini anda boleh dapatkan panduan melalui link ini

=> [ Bisnes Fotografi ]

2) Buat Duit di Fiverr

Tidak ramai yang tahu akan kewujudan laman ini yang menawarkan khidmat serendah USD 5. Jangan terkejut jika ada yang telah menjana pendapatan lumayan daripada laman ini..

untuk mendapatkan penjelasan mengenai laman ini sila klik link ini
=> Buat Duit di Fiverr 

3) Menjadi “Copywriter”-Penulis

Khidmat penulisan masa kini sangat diperlukan oleh beberapa yang terlibat pemasaran menggunakan online platform antaranya khidmat yang diperlukan adalah :

1) Khidmat Copywriting Email follow up
2) Khidmat Copywriting Surat Jualan
3) Khidmat Copywriting untuk membina website perniagaan
4) Khidmat Copywriting untuk membina produk digital ( E-book )

Bagaimana anda boleh menjana pendapatan melalui penulisan? Segalanya terjawab melalui link ini

=> [ Rahsia Penulis ]
4) Menjual Barang di Laman E-Commerce & Listing Malaysia seperti Mudah.my, Lelong.com.my dan lain-lain lagi.

Ideanya adalah anda membeli barangan di lubuk borong murah dan menjual produk mengikut harga pasaran Malaysia. Di mana sumber anda boleh dapatkan lubuk barangan murah ini ?

Layari link ini => [ Lubuk Borong murah ]

5) Membeli Hartanah lelong

cara mudah untuk menjana keuntungan menerusi pelaburan Hartanah adalah membeli hartanah dibawah harga pasaran, ubahsuai dan mencantikkan rumah tersebut dan sewakan atau jual dengan harga pasaran.

Cara ini ” High Risk, High Income” saya cadangkan anda boleh dapatkan panduan ini di sini

=> [ Rahsia Rumah Lelong ]

Satu lagi saya nak kongsikan panduan yang telah didedahkan oleh salah satu Otai IM iaitu 101 Idea perniagaan internet. Jika anda masih tercari-cari idea perniagaan internet saya cadangkan anda boleh dapatkan panduan tersebut di sini
=>[ 101 idea perniagaan internet ]

Itu sahaja yang dapat saya kongsikan disini. Insyallah saya akan kongsikan banyak lagi tips periagaan, buat duit secara online pada masa akan datang. Nantikan post saya yang berikutnya..

Saya berbesar hati jika pembaca post ini dapat berkongsi juga idea perniagaan diruangan komen di bawah dan jangan lupa like, share dan tweet post ini kepada rakan anda yang memerlukan.

Lagi banyak anda share dan sebarkan post ini kepada media social semakin murah rezeki anda insyallah…

(Visited 2,330 times, 1 visits today)

Mohd Rawi Bin Othman

Jom Subscribe Newsletter

SUBSCRIBE Newsletter dari Blog MohdRawi.Com & anda tidak akan terlepas maklumat dari saya. Selain itu, Bonus percuma untuk dapat ilmu pemasaran online secara percuma serta cara ilmu buat duit online.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

5 thoughts on “5 Idea Perniagaan yang Menguntungkan Melalui Internet”

  1. Pingback: 4 Idea Perniagaan Dari Rumah Pasti Untung | MohdRawi.Com

  2. Pingback: 3 Bisnes Mudah Dan Untung | MohdRawi.Com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top