Bisnes Online Tanpa Modal -(mohdrawi.com)

3 Idea Bisnes Online Tanpa Modal

Sebenarnya Bisnes Online Tanpa modal ini merupakan satu cara bagaimana anda boleh menjalankan sesuatu perniagaan tanpa mengunakan modal yang terlalu banyak. Tidak semestinya anda perlu ada modal yang banyak untuk memulakan sesuatu perniagaan. Mungkin anda tidak tahu cara yang, bagaimana anda boleh memulakan bisnes online tanpa modal ini. Bisnes ini juga boleh di jalankan secara part time ataupun fulltime, bergantug kepada kemampuan masing-masing.

 Antara Idea Bisnes Online Tanpa Modal yang boleh anda cuba secara online adalah seperti berikut: 

1) Idea Bisnes Trading 

– Bisnes Trading ini sangat mudah di mana anda hanya menjadi orang tengah di antara pembekal dengan pembeli. Idea yang mungkin anda boleh cuba iaitu anda boleh cuba menjadi agen kepada pembekal yang sudi bekerjasama mengeluarkan modal dan anda hanya perlu menjadi agen  pemasaran dan jualan sahaja. Apabila anda mendapat sesuatu projek itu, anda boleh bincang dengan pembekal untuk bekalkan barang yang diperlukan kepada pelanggan setelah anda telah mengenalpasti akan margin keuntungan yang bakal anda perolehi.

Konsep tanpa modal yang saya maksudkan ini adalah kita menggunakan modal orang lain untuk operasi perniagaan kita. Jangan lupa tawarkan sesuatu kelebihan kepada pemberi modal untuk meyakinkan mereka untuk melabur dengan kita. Cadangan saya untuk operasi ini kita perlu jujur dalam perniagaan.

Modal anda boleh cuba dapatkan dengan orang yang terdekat, samaada ibu bapa, adik beradik, saudara mara ataupun kawan. Konsep yang lain anda boleh cuba runding dengan pelanggan, sebelum menjalankan projek untuk membekal barang yang dikehendaki, pelanggan perlu membayar deposit yang telah ditetapkan oleh anda di mana anda tahu bahawa dengan deposit yang diberikan oleh pelanggan itu, bakal menyelesaikan kos operasi anda, dan selebihnya selepas barang di hantar hanya perlu ambil untungnya sahaja.

Saya cadangkan anda dapatkan Buku Rahsia Mencari Rezeki ini untuk panduan anda semasa melakukan perniagaan. Buku ini boleh membantu tambahkan nilai kerohanian dalam diri kita dalam mencari keberkatan dalam mencari rezeki. Insyallah rezeki yang diberkati dan halal bakal memajukan perniagaan anda.

Anda boleh dapatkan buku ini di sini =>[ Panduan Rahsia Rezeki ]

Untuk dapatkan LUBUK PEMBEKAL DARIPADA CHINA yang murah, saya cadangkan anda dapatkan PANDUAN RAHSIA TAOBAO

Anda boleh dapatkan buku ini di sini =>[ PANDUAN RAHSIA TAOBAO ]

2) Idea Bisnes Dropship 

– Berikut di bawah adalah ilustrasi sistem dropship. Sila rujuk di bawah:

Bisnes Dropship - mohdrawi.com

Dropship adalah sesuatu perniagaan di mana melibatkan jualan produk atau service dengan pengedar di mana ia menawarkan penjualan dengan harga yang murah daripada harga semasa, melalui platform yang di sediakan oleh pengedar selepas kita mendaftar sebagai agen kepada mereka. Tanpa modal dan produk sendiri pun anda boleh jual barang secara online.

Konsep Dropship masa kini amat popular di mana anda boleh lakukannya sama ada secara sambilan atau sepenuh masa.

Dalam Strategi ini saya cadangkan ada boleh layari beberapa laman yang menawarkan konsep dropship. Antaranya adalah : 

a) Yoshop.my

b) Mypermatahati.com

c) Majalah.com

 

Anda boleh belajar sendiri membina kedai online dengan mudah sekali dengan adanya Panduan Membina Kedai Online anda sendiri , banyak anda boleh jimatkan. Tak rugi pun anda dapatkannya kerana kenapa perlu bayar lebih sedangkan ada platform yang murah boleh membantu anda untuk permulaan.

Kalau anda tiada modal untuk membina kedai online, saya cadangkan anda boleh cuba menjual melalui facebook profile atau anda wujudkan facebook page kedai anda dan mempunyai timeline yang menarik bagi meyakinkan pelanggan membeli dengan anda. Selain itu, anda boleh juga mencuba menjualnya di instagram, pinterest dan lain-lain platform media social yang lain.

3) Affiliate Program

– Affiliate program ini merupakan platform Bisnes Online Tanpa Modal yang mudah untuk membuat pemasaran di mana hanya anda menyertai platform affiliate yang disediakan dan lepas itu anda boleh memperomosikan menggunakan pautan (Link) yang disediakan oleh affiliater program. Jika ada orang membeli menerusi pautan (link), anda bakal mendapat komisen yang telah di tetapkan oleh affiliater kepada anda semasa anda mendaftar.

Di Bawah di antara senarai platform yang menawarkan Affiliate Program yang menarik. Anda boleh mendaftar menerusi link di bawah:

1) KlikJer.com 

2) Ashadee.com

Jika anda betul-betul serius untuk mencari cara bisnes online tanpa modal, saya cadangkan anda boleh dapatkan  Panduan Buat duit di sini.

Anda boleh dapatkan buku ini di sini =>[ Panduan Buat duit ]

Sebagai bonus kerana anda telah melayari laman saya ini. Saya dengan bebesarhati mendedahkan Rahsia mendapatkan RM 1000 secara part time secara online. Anda boleh daftar melalui link yang diberikan di bawah.

Daftar di sini => Rahsia mendapatkan RM 1000 secara part time Secara Percuma

Itu sahaja perkongsian yang dapat saya berikan. Semoga pembaca laman ini mendapat idea dan cara bagaimana bisnes online tanpa modal ini dapat di buat.

Sebagai tanda penghargaan, sudi-sudilah like post ini dan share kepada rakan-rakan anda yang memerlukan idea ini.

(Visited 1,773 times, 1 visits today)

Mohd Rawi Bin Othman

Jom Subscribe Newsletter

SUBSCRIBE Newsletter dari Blog MohdRawi.Com & anda tidak akan terlepas maklumat dari saya. Selain itu, Bonus percuma untuk dapat ilmu pemasaran online secara percuma serta cara ilmu buat duit online.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

10 thoughts on “3 Idea Bisnes Online Tanpa Modal”

  1. Pingback: Cara Solat Dhuha | MohdRawi.com

  2. Pingback: 4 Lubuk Bisnes Online 2015 Tanpa Modal

  3. Pingback: 5 Idea Perniagaan yang Menguntungkan Melalui Internet

  4. Pingback: Waktu Berbuka Puasa 2015 | Mohdrawi.com

  5. Pingback: 7 Idea Perniagaan Dari Rumah [UPDATE 2020] | MohdRawi.Com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top